Kategori: Hotell

31 augusti, 2011 av Redaktionen

Smurf-2

Smurfarna checkar in på Rica

Nya Rica Hotel No.25 i Göteborg har för avsikt att vara Göteborgs nya mötesplats för människor verksamma inom kultur och kreativitet. Istället för en lobby finns här ett ombonat vardagsrum där utställningar samsas med aktiviteter, fredagsmys, mat och kreativa möten. Ett av inslagen i vardagsrummet är galleriet ”25 pieces” som presentera utställningar av föremål, i september en unik samling smurffigurer.

”25 pieces” är inte ett traditionellt konstgalleri. Istället vill man visa upp samlingar av annorlunda ting och populärkultur. Det kan röra sig om allt ifrån unika legofigurer till retrospektivt modefotografi – alltid med 25 föremål som visas.

I samband med premiären för hotellet och galleriet ”25 pieces” visar man under september 25 slumpvis utvalda figurer ur Magnus Olofssons (känd från bl a Antikrundan) fantastiska samling, en av Sveriges största, innehållande över 1 000 smurfar.

-    Vi tyckte smurfar var både roligt och aktuellt för premiärmånaden, med tanke på den nya animerade långfilmen ”Smurfarna” (3D) har Sverigepremiär en dag efter hotellet, säger Camilla Fredriksson, Hotelldirektör för nya Rica Hotel No.25

1 kommentar

  1. Göran P
    31 augusti, 2011 • 01:34

    Suck! Kan man inte få slippa denna smurf-hysteri!!!