Kategori: Flyg

4 oktober, 2011 av Redaktionen

Stockholm Arlanda Airport Lounge

Kampanj ska ge fler flygförbindelser till Arlanda

Stockholm Arlanda Airport är den flygplats i Skandinavien som har störst tillväxt i antal resenärer. En stor del av förklaringen ligger i att allt fler besöker Sverige, antingen med syfte att göra affärer eller för att besöka regionen. Fortsatt har dock Sverige och Stockholm Arlanda Airport haft svårt att attrahera större interkontinentala flygförbindelser. Men en ny kampanj ska ändra detta.

Swedavia väljer därför nu att tydliggöra den stora fördelen med att flyga till Sverige istället för till andra flygplatser i Skandinavien. Den i särklass största marknaden av resenärer finns helt enkelt här, både vad gäller avgående som inkommande resenärer. ”Avoid Suburbs” är kampanjens budskap.

- Sverige är Skandinaviens hjärta med störst ekonomi, antal besökande och en blomstrande besöksnäring och vi måste våga lyfta fram det i vår internationella marknadsföring. Vi ska dra fördelar av att vara störst, inte be om ursäkt för det, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör Swedavia.

Kampanjen består dels av en utställning på plats där en av världens största IPad används. Marknadsföringen kompletteras dessutom med annonser i print och på webb samt aktiviteter i sociala medier. Den internationella flygmarknadsmässan Routes, som just nu pågår i Berlin, är flygmarknadens största årliga evenemang. På plats pågår utöver marknadsföring även en mängd förhandlingar mellan bland andra flygbolag och flygplatsbolag avseende kommande linjeutveckling.

Läs mer:
http://www.swedavia.se/

Kommentarsfunktionen är avstängd