Kategori: Flyg

5 oktober, 2011 av Redaktionen

Gérard Depardieu

SAS satsar på Gérard Depardieus rosévin

Flygbolaget SAS kommer servera rosévinet Chateau de Tigné Anjou Rosé, ett vin som produceras hos en vingård som den franska skådespelaren Gérard Depardieu är delägare i. Gérard Depardieus har varit extremt debatterad i dom sociala medierna senaste tiden efter att ha vägrats gå på toaletten på flygplanet han flög med och då istället kissat ner sig. Om lanseringen av vinet är planerat PR-trick eller dålig tajming kan man fråga sig?

Det blir allt vanligare att kända skådespelare satsar på vinbranschen. Gérard Depardieu började intressera sig för vin för mer än 20 år sedan och idag är han delägare i nitton olika vingårdar runt om i världen. Främst i Bordeaux, Rhône, Loire och Languedoc men även i Algeriet, Spanien, Marocko och Ungern.

Château de Tigné är ett slott i sagolika Loiredalen som bland annat producerar ett rosévin där Gérard är inblandad. Chateau de Tigné Anjou Rosé tillverkas av den klassiska druvan Cabernet Franc och ska vara mycket fruktigt med en viss restsötma och vinet valdes nyligen av SAS att serveras på deras flygturer. Alexander Lönn, ansvarig för dryck ombord, säger att just detta vin valdes på grund av kvaliteten men även för att vin med restsötma passar så bra ombord på flyg, då trycket gör så att sötman dämpas.

Läs mer:
http://www.sas.se/
http://www.chateaudetigne.com/

 

Kommentarsfunktionen är avstängd