Kategori: Flyg

14 januari, 2012 av Redaktionen

Sverigeflyg

Sverigeflyg fortsätter att växa

Från den 1 februari dubblerar Flysmåland, som drivs av Sverigeflyg, kapaciteten på morgonflighterna mellan Växjö och Bromma samt kvällsturerna mellan Bromma och Växjö. Bolaget växlar också upp till större plan, vilket gör att Flysmåland ökar antalet flygstolar med 50 % under 2012. 

Flysmåland kommer i och med satsningen öka möjligheterna att resa till och från Växjö i peak-avgångarna, något som är efterlängtat av många kunder då den höga efterfrågan på biljetter har gjort att det ofta varit svårt att få plats på planen.
”Vi har under 2011 haft för liten kapacitet på tidiga morgonflighter från Växjö och kvällsflighter från Bromma. Satsningen är i linje med Sverigeflygs strategi att succesivt växa in i större plan på våra olika linjer, säger Michael Juniwik, VD för Sverigeflyg.
- ”Vi kommer att ha cirka 120 000 stolar på sträckan Växjö- Stockholm Bromma, räknat på helår. Inrikesmarknaden totalt Växjö – Stockholm ökade under 2011 med 15 procent till cirka 100 000 passagerare och vi tror att den totala marknaden kommer att fortsätta att öka och att vi tar ytterligare marknadsandelar. I och med att Sverigeflyggruppens samarbete med Malmö Aviation är det nu enkelt att flyga vidare ut i Sverige med bara 15 minuters transfertid. Det gör att satsningen känns helt rätt”, säger Jens Harrysson, chef på Flysmåland.

Läs mer:
www.sverigeflyg.se

 

Kommentarsfunktionen är avstängd