Kategori: Flyg

30 januari, 2012 av Redaktionen

Gotlandsflyg

Gotlandsflyg startar direktlinje mellan Malmö och Visby

Gotlandsflyg startar en ny flyglinje mellan Malmö och Visby. Sträckan kommer dock endast trafikeras under sommarperioden, 4 juni till 26 augusti, med upp till sju avgångar i veckan.

Mellan den 4 juni och 26 augusti kommer Gotlandsflyg att flyga sträckan Visby-Malmö (Sturup). Därmed kommer gotlänningarna att spara tid, pengar och miljö och nå Malmöregionen och Köpenhamn på ca 1 timme. Sydskåningar och danskar från Köpenhamn med omnejd får nu snabb och enkel access till en av Sveriges populäraste sommardestinationer.

-      Extra glada blir förmodligen de 1.650 gotlänningarna som bor i Skåne och de 860 skåningarna samt de ca 100 danskarna som bor på Gotland, säger Ola Mattsson, chef på Gotlandsflyg.

Flyglinjen kommer att trafikeras med med upp till fyra avgångar i veckan under högsommaren förutom under Almedalsveckan då det blir dagliga flygningar.

-     Det finns historiskt ett stort resande mellan Gotland och Malmöregionen via Bromma och Arlanda. Nu blir det resandet enklare, snabbare och billigare för alla. Att fler skåningar enklare och billigare kan ta sig till Gotland är såklart bra för hela ön, och för gotlänningarna innebär linjen snabb access till Malmöregionen och Köpenhamn, avslutar Ola Mattsson.

Biljetterna är nu bokningsbara på gotlandsflyg.se och kommer att kosta från 295 kr + avgifter (133 kr) per enkelresa.  Flygtiden mellan Visby och Malmö blir ca 1 timme.

Kommentarsfunktionen är avstängd