Kategori: Konferens

12 februari, 2012 av Redaktionen

KONFEX-2012-mail-header-530

Besöksrekord på mässan KONFEX & EVENTS 2012

Årets KONFEX & EVENTS-mässa är avslutad och efter två dagar med både variation och inspiration kunde arrangören easyFairs redovisa att 3071 besökare hade tagit sig till mässan som hölls på Eriksbergshallen i Göteborg. Detta kvalificerar årets upplaga som den mest välbesökta i mässans 13-åriga historia, hela 30% fler besökare än 2011 års mässa. Intresset för upplevelsebaserade företagsmöten och events är mer aktuellt än någonsin.

Med utsikt över ett isflaksbeklätt hamninlopp fick Eriksbergshallen åter agera gemensam samlingsplats för Sveriges mötes- och eventindustri. Utställningen visade i år prov på hela upplevelsepaletten för alla sinnen och sinnesstämningar. Hallplanen hade sedan långt i förväg varit fullbokad och spannet av utställare var ett av de bredaste någonsin. Sammanlagt kunde årets besökare titta närmare på ca 120 utställare, där årets trend drog åt upplevelseevent som grundar sig i alltifrån kultur, äventyr, sport och musik. Mångfalden gör KONFEX & EVENTS till ett av eventbranschens mest pålitliga fönster mot nya trender.

Seminarieprogram drog fullt hus
Med föreläsare som Fredrik Lindström, Mia Törnblom, Bert Karlsson, Renata Chlumska och Morrongängets Peter Sandholt och Ingemar Allén var många utav mässans seminarier fullbokade redan på förhand. Väl på mässan fylldes samtliga föreläsningar i intilliggande Quality Hotel 11:s auditorium till sista plats.

Erica och Michael på Talarkompaniet i Göteborg, som utformat årets seminarieprogram, ser en mycket positiv trend – företagen börjar, efter flera år av konjunktursvängningar, fylla på det eftersatta behovet och satsar igen på kompetensutveckling och inspiration för sina anställda. Efter år av neddragningar med slimmade organisationer som följd vill man ge medarbetarna en tydlig känsla av att, ”Nu knyter vi näven, blickar framåt och tror på framtiden”.

Stockholm och Malmö näst på tur
Näst på tur för easyFairs mötes- och eventsmässa är Stockholm (Kistamässan) 14–15 mars och Malmö (MalmöMässan) 12–13 september. I dessa städer går mässan under namnet MÖTEN & EVENTS.

Läs mer:
www.easyfairs.com/konfex

 

Kommentarsfunktionen är avstängd